Te koop

Solar koffer

  • Emmy en Jan Hage
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
Meer
02 juni 2015 17:04 #321 door Emmy en Jan Hage
Solar koffer was created by Emmy en Jan Hage
Beste mensen, verleden jaar via internet een solar koffer aangeschaft(Chinese makkelij) Omdat het flex paneel op dek niet voldoende is deze makkelijke opvouwbare 45W paneelkoffer met regelaar gekocht en dit voorjaar voor het eerst aangesloten. Volgens de gegevens levert de regelaar max 17.9volt. Op de accu direkt aangesloten en de accu polen gemeten. 18 volt. Na 15 minuten de boel afgekoppeld en de accuspanning zakte weer keurig naar 15 volt. Ik dacht dat de regelaar het wel terug zou regelen maar dat gebeurde niet. Dit nogmaals een paar maal geprobeerd ook met een 85% volle accu. De regelaar bleef op zijn max uitgangs vermogen staan.
dit is natuurlijk niet goed voor de accu die maar max 15v mag hebben. Een collega van de vereniging benaderd die ook zó n koffer heeft maar 60Watt. Deze heeft geen problemen en die regelaar levert 15Volt. Ik denk dat ik een maandagochtend product heb of al die 45 watt koffers zijn niet goed.
Heeft iemand hier ook ervaringen mee of gehoord en wat kan ik doen om die koffer toch te gebruiken?

Vr gr Jan Hage (Morgaine)

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

  • Emmy en Jan Hage
  • Onderwerp Auteur
  • Offline
Meer
02 juli 2015 13:04 #326 door Emmy en Jan Hage
Replied by Emmy en Jan Hage on topic Solar koffer
Beste leden,
Ben met mijn solarkoffer probleem naar de plaatselijke zendamateurs geweest. Deze lieden hebben de panelen nagemeten/gekeken en komen ook tot de conclusie dat de vaste regelaar de spanning niet terug regelt.
Een tweede regelaar erachter kan volgens hun geen kwaad. De spannings verliezen zijn nihil. Daarom maar een extra regelaar gekocht een aangesloten. Nu werkt de solarkoffer wel goed.
Het flex zonnepaneel en de solarkoffer hebben nu hun eigen regelaar.
Ik heb trouwens veel geleerd van de info die ik van internet heb weten te halen. Vooral over de diode's die worden gebruikt om terug stromen te voorkomen wanneer een gedeelte van een paneel in de schaduw ligt. Nooit bij stil gestaan. Maar ja ik ben een molenaar en geen elektronicus.
Ik verwacht dat de 2 x 45 watt voldoende moet zijn.

Met vriendelijke groet
De molenaar van Hellevoet
Jan Hage (Morgaine)

Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek.

Moderators: Frans en Anneke EbbingeRogier en Madeleine Cobben